BIO

Zonen met vaders is finalist in de Nekkawedstrijd 2022. ZMV speelt graag, met muzikale genres en met woorden. Op die manier worden ze steeds meer de zelfverklaarde vaandeldragers van de Nederlandstalige ondergrondpop. Het zevenkoppig collectief uit Gent houdt van binnen en buiten de lijntjes. De muzikanten ondersteunen gelaagde en betekenisvolle teksten met een rijk palet aan instrumentatie en stijlinvloeden. Blazers, samenzang, elektronica, synths, zachte en ontregelende gitaren versmelten tot een boeiend en eigentijds poporkest.  

Sinds 2016 werkt Zonen met vaders aan integere songs waarbij de muzikale ontwikkeling en het verhaal primeren. Twee EP’s (‘Open & dicht’ – 2017, ‘Liefde?’ – 2021) zijn sprekend voor die ontdekkingstocht. Het volledige album ‘Ogen voor een andere blik’ kwam er in 2020 in eigen beheer na een succesvolle crowdfunding met bijdrages van bijna driehonderd fans. Live brengt de band avontuurlijke versies voor alle soorten podia.

Het album kreeg enthousiaste reacties van de pers: 

“Eén van de ontdekkingen van het jaar!” (**** Het Nieuwsblad), 

“Dit is het soort songs dat over dertig jaar zou moeten opduiken in de Lijst der Lage Landen, maar ook van het soort dat de laagjes maar mondjesmaat prijsgeeft.” (Damusic)

“We zetten ze graag tussen toppers als Eefje de Visser, Spinvis, Yevgueni, horen er soms nostalgische vleugjes van Herman Van Veen in, maar evengoed van Arbeid Adelt!” (Luminous Dash)

personeel

Jeroen Boone – stem & gitaar, toetsen
Koen Degand – drums & percussie
Tom Willox – bas
Toon Westra – toetsen, gitaar
Jeroen Bot – gitaar
Niels van Heumen – synth, trompet & stem
David Decraene – tenorsax & stem

onze vrienden

Alec Lagrange, Sofar, Himshe, Maite Louisa, Thomas Van Gelder (Die Verdammte Spielerei), Frederik Segers (Bomastudio, STADT), Koen Quintelier (Grijze Rijst), Erik Boone, Aïcha Haskal, Sammy Van Cauteren, Wouter De Laender, Dries Derycke, Pieter-Jan Van den Berghe