BIO

Zonen met vaders, kortweg ZMV, releast op 10/01/2020 het album ‘Ogen voor een andere blik’. Nederlandstalig, filmisch, eclectisch, mooi én spannend. Donkere synths, etherische gitaren en stomende blazers onder de abstracte, mysterieuze teksten van Jeroen Boone. Aan de plaat werd in verschillende sessies over anderhalf jaar gewerkt in de Boma Studio met producer Frederik Segers (FULCO, Roland, STADT, PJDS…). 

Op 25 november 2019 ging de eerste single ‘Mr. Buiten de lijntjes’  online. De reviews waren niet mis te verstaan:

DaMusic schreef: “Fuck yeah. Met Mr. Buiten de Lijntjes zet een Nederlandstalige groep eindelijk nog eens een rocknummer met ballen neer…Mr. Buiten de Lijntjes combineert het gitaarwerk van Noordkaap met de poëzie van Spinvis op steroïden, en dreigt en dreunt alvast als een onstopbare op hol geslagen machine. ”

Nel Mertens van Luminoush Dash was helemaal in de wolken: “De grauwe elektronicasound, gevuld met een repetitief ritme en rebels traag uitlokkende gitaarsneren die uitbarsten in een grimmig koud spel met de kille stem van ML. Een hap adem tussendoor en het nummer buigt even om naar een stukje in Eefje De Visser-stijl. Warme rust. Maar lang mag het niet duren, want al snel wordt dit opgeslorpt in een apocalyptisch klinkende draaikolk. Dit is geen ondergrondpop. Noch kleinkunst. Dit is geniaal.”

Jeroen Boone – stem & gitaar
Maite Louisa – stem & synths
Koen Degand – drums & percussie
Tom Willox – bas
Toon Westra – toetsen
Jeroen Bot – gitaar
Niels van Heumen – trompet, flügelhorn & stem
David Decraene – tenorsax