BIO

Bij de eerste en laatste winterprik van 2021 startte Zonen met vaders de EP ‘Liefde?’. Vier nummers over de schone en donkere kanten van de liefde. Over hoe ze kan bloeien, uitdoven, weer opstaan en kapot gaan. Het project gaat samen met een meer letterlijke verspreiding van liefde. We verstuurden, op vraag, bijna 100 bijenbloemenharten met persoonlijke boodschap aan een geliefde.

Muziek roept ook beelden op. Met verschillende partners maakten we vier unieke video’s, vaak geïnspireerd door de collagekunst van ZMV-frontman Jeroen Boone. En zo werd het vreemde jaar toch vruchtbaar.

Januari 2020 lanceerde ZMV ‘Ogen voor een andere blik’. Een mooie, echte, spannende, Nederlandstalige plaat. Eclectisch, maar organisch, voor elk seizoen. Tijdens de zomer passeerde onze single Coxyde/Koksijde een paar keer in Belpop op Radio 1. Donkere & lichte synths, etherische & aardse gitaren, stomende & subtiele blazers, wilde & kabbelende ritmesecties, mannelijke & vrouwelijke stemmen buitelen over elkaar heen, maar lijken één ding gemeenschappelijk te hebben: ‘een stem geven aan de dagdagelijkse poëzie van de underdog’. In 2017 startte ZMV het verhaal met de EP ‘Open & dicht’.

Mission statement blijft: bovenaardse ondergrondpop maken die een unieke plek inneemt binnen het Nederlandstalige genre, het enige genre dat eigenlijk geen genre is. Sinds het begin van het project laat Zonen met vaders zich inspireren door de muzikale liefde van producer Frederik Segers (FULCO, Roland, STADT, PJDS…)

De pers over ‘Ogen voor een andere blik’:

Het Nieuwsblad ★★★★:
“Eén van de ontdekkingen van het jaar!”

Luminous Dash: “We zetten ze graag tussen toppers als Eefje de Visser, Spinvis, Yevgueni, horen er soms nostalgische vleugjes van Herman Van Veen in, maar evengoed van Arbeid Adelt!

DaMusic: “Dit is het soort songs dat over dertig jaar zou moeten opduiken in de Lijst Der Lage Landen, maar ook van het soort dat de laagjes maar mondjesmaat prijsgeeft.”

Newsmonkey.be: “...eigenzinnige mix van dreampop en krautrock in een modern jasje met een snufje kleinkunst en bij momenten Sonic Youth-achtig gitaargejengel en -gepiep.

De plaat verscheen op CD & LP en op alle digitale kanalen. De teksten worden uitgebracht in een collageboek in beperkte oplage van de hand van Jeroen Boone, frontman van ZMV.

personeel

Jeroen Boone – stem & gitaar
Koen Degand – drums & percussie
Tom Willox – bas
Toon Westra – toetsen
Jeroen Bot – gitaar
Niels van Heumen – synth, trompet & stem
David Decraene – tenorsax & stem

onze vrienden

Sofar, Himshe, Maite Louisa, Thomas Van Gelder (Die Verdammte Spielerei),
Frederik Segers (Bomastudio, STADT), Koen Quintelier (Grijze Rijst), Erik Boone, Aïcha Haskal, Sammy Van Cauteren, Wouter De Laender, Dries Derycke, Pieter-Jan Van den Berghe